Utasbiztosítás

Utasbiztosítás

4 alapcsoport

Asszisztenciaszolgáltatás

Az asszisztenciaszolgáltatás keretében telefonon nyújtanak segítséget egészségügyi probléma, vagy baleset esetén. A szolgáltatás keretében felvilágosítást kaphatunk az egészségügyi ellátásunk lehetőségeiről, illetve segítenek a lehető leggyorsabban orvosolni (gyakran a szó szoros értelmében) problémánkat. 

Az élet-,baleset- és betegségbiztosítás

Jelen biztosítási formánál ugyanis a betegségünk, balesetünk kapcsán több olyan szolgáltatást kínálnak a biztosítók melyek inkább asszisztenciának, segítségnyújtásnak mondhatók. Ilyenek például a hozzátartozó értesítése, hozzátartozó kiutazásának finanszírozása, vagy éppen az idő előtti hazautazással járó költségek átvállalása bizonyos esetekben. De ide tartozik vagy a beteg (esetleg holttest) hazaszállítása miatt felmerült költségek kifizetése is. Klasszikus balesetbiztosítási szolgáltatásként a biztosító kártérítést fizet baleseti rokkantság és csonttörés esetén is. Amennyiben a legrosszabb következne be, úgy törvényes örökösünk (vagy külön rendelkezés esetén az általunk kijelölt kedvezményezett) a biztosítási összeghez jut hozzá. A sokféle balesettel és betegséggel kapcsolatos szolgáltatás miatt, szerződéskötés előtt érdemes a feltételekbe belepillantani.

Poggyászbiztosítás

A poggyászbiztosítási modulhoz tartozik útipoggyászunk sérülése, elveszése, eltulajdonítása miatti kárunk megtérítése (fordítsanak kiemelt figyelmet a teljes, illetve tárgyankénti limitek megfelelő kiválasztására a biztosításkötés folyamán).

Jogvédelmi szolgáltatás

 Nem mindegyik módozat tartalmaz jogvédelmi segítségnyújtás modult. Ennek a szolgáltatásnak a keretében gondatlanságból elkövetett bűncselekmény, szabálysértés esetén a limit erejéig a biztosító átvállalja a felmerülő ügyvédi, szakértői költségeket, illetve egyéb felmerülő költségeinket is átvállalja (elsősorban óvadék, de lehet perköltség, illeték is).

Érdemes megkötni?

Legyen szó akár városnézésről, tengerparti pihenésről, síelésről az utazás legnagyobb élményeink egyike. Egy baleset, betegség, vagy más, nem várt esemény azonban rémálommá teheti az utazást. Otthonunktól távol ezeket a helyzeteket kezelni sokkal nehezebb, és nem egy esetben megdöbbentően költséges is lehet. Ezért azt tanácsoljuk, hogy soha ne induljon el külföldre egy megfelelő utasbiztosítás nélkül. A nyugodt pihenéshez, kikapcsolódáshoz ma már hozzátartozik annak biztos tudata, hogy vészhelyzetben is biztosított a segítség.

Gyakori hiba, hogy a legtöbben az utasbiztosítás esetében kizárólag a poggyászbiztosításra gondolnak, miközben bármikor és bárhol érhet minket olyan egészségügyi szituáció, amit nem teljesen vagy egyáltalán nem fedez az állami egészségügy. Ilyen helyzetben mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ami sokak számára végzetesen megterhelő anyagi kiadást jelentene. 

Így mindenféleképpen érdemes napi pár száz forintot rászánni a teljeskörű biztosítási védelemre.

A legolcsóbb a legjobb?

Megfelelő rutin és tapasztalat nélkül nem biztos, hogy a számunkra legmegfelelőbb biztosítást fogjuk megkötni. Nagyon fontosak a szerződési feltételek és az apró betűs részek teljeskörű ismerete, hogy ne a nyaralás közepette érjen minket meglepetés. A tapasztalat szerint nem a legolcsóbb lesz a legjobb megoldás számunkra. Érdemes körülnézni, érdemes szakember segítségét kérni.

Kérje ingyenes segítségünket, hogy közösen megtalájuk a legjobb megoldást!

Utasbiztosítás

Találjuk meg a legjobbat!

Hova utazik? *:
E-mail *:
Telefonszám *:
Lakhely *:
Neve *:
Mely poggyász szolgáltatás fontos Önnek? *:

Mely gépjármű asszisztencia szolgáltatások fontosak Önnek *:
Mely segítségnyújtási elemek fontosak Önnek? *:Melyik egészségügyi, baleseti és betegségi szolgáltatások fontosak Önnek? *:Mikor indulnak? *:
Hány napra utaznak? *:
Hány gyermek utazik együtt? *:
Hány felnőtt utazik együtt? *:
Önnek van balesetbiztosítása? *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!