Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjbiztosítás

 

2014.január 1-től a Biztósító társaságoknál megkötött Nyugdíjbiztosításokra jár az éves 20% de maximum 130.000 Ft összegű állami adókedvezmény. Maximálisan 280.000 forintot lehet ígénybe venni a 3 nyugdíjmegtakarítási formából együttvéve.

Nyugdíjbiztosításnak minősül minden olyan szerződés:

  • 2013.12.31 után került megkötésre
  • Halál esetén szolgáltat
  • Tényleges öregségi nyugdíj vagy legalább 40%-os rokkantsági nyugdíj esetén is szolgáltat

 

Fontos törvényi kiegészítés

Szemben a NYESZ és az Önkéntes nyugdíjpénztár lejáratával szemben a Nyugdíjbiztosítás lejárata az aláírás időpontjában érvényes öregségi nyugdíjkorhatár. Tehát hiába emeli a jogalkotü menet közben a korhatárt 65-ről 70 éves korra, ennél az egy szerződéstípusnál nem fog hosszabbodni a futamidő/lejárat.

 

Hozzáférhetőség

Az átlagos nyugdíjbiztosításhoz már 10 év után hozzá lehet férni. Ebben az esetben a termék hagyományos megtakarításként funkcionál. A különbség annyi, hogy az ígénybe vett 20% adójóváírást vissza kell fizetni 20% büntetőkamattal.

Ez azt jelenti, hogyha 100 forintot kaptunk vissza az Államtól, akkor idő előtti felmondásnál 120 forintot kell visszafizetnünk.

De még így  kedvezőbb, mint az Önkéntes nyugdíjpénztár, ahol idő előtti hozzáférésnél meg kell fizetni egyéb jövedelemként az SZJA+EHO -t a tőkére vetítve. NYESZ esetében pedig a lejárat előtti bármikori megszüntetésnék szintén adókedvezmény visszafizetés+ a hozamok leadózása egyéb jövedelemként.

Mibe fektetünk?

Ezekben a termékekben egyedileg összeállíthatjuk a portfóliónkat vagy pedig a biztosító szakemberei által előre összeállított portfóliókat választhatjuk. A másik két nyugdíj öngondoskodási formával ellentétben a Nyugdíjbiztosítást alapvetően nem köti törvény (kivéve az adójóváírást-kötelező kötvény alapba helyezni a pénzt), így a teljes palettából választhatunk szakember segítségével és a jövőben ingyen tudunk módosítani.

Ennél a terméknél a vállalt havi kötelezettséget fizetni kell (kivéve, ha díjszüneteltetést kértünk 3 év után). Kötelező, tehát lesz egyfajta "kényszer" a sárga csekk miatt minden hónapban. Emiatt a három nyugdíj öngondoskodási termék közül ez a termék fog a legjobban motiválni a rendszerességre és hosszútávúságra.

Pozitívum:

  • 20% adójóváírás
  • rugalmas termékmódozatok
  • biztonság

 

 

Negatívum:

  • Hosszútávra levetített költségszerkezet
  • minimum 10 éves futamidő (55 éves kor felett már biztosan nem ez a termék a legjobb megoldás)
  • 90 napon túli díjnemfizetés esetén a szerződés megszűnik

 

 

Megnézzük, hogy Ön számára melyik nyugdíj öngondoskodási forma a legmegfelelőbb?

Nyugdíj öngondoskodás

Segítünk megtalálni a piac legjobb ajánlatát

Szeretné az állami támogatást igénybe venni? *:

Hova takarékoskodott már a nyugdíjára? *:

Fontos Önnek, hogy biztonságos legyen a megtakarítása? Tőke és hozamvédelem. *:


Örökölhető legyen a termék? *:

Legyen szüneteltetési lehetőség? *:

Legyen lehetősége nyugdíj előtt hozzáférni? *:

Havonta mennyit szeretne nyugdíj célra félretenni? *:
Az Ön neve *:
Telefonszáma *:
Hol lakik? *:
Mikor született? *:
E-mail címe *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!