Lakástakarékpénztár11

A lakástakarék számla olyan megtakarítási forma, amellyel a lakással kapcsolatos céljait tudja finanszírozni az állam támogatásával (minden befizetéshez +30%). Ilyen szerződést bárki köthet saját maga, illetve közeli hozzátartozója részére (házastárs, gyermek, testvér, szülő, unoka, nagyszülő).

A megtakarítási piacon egyedülálló konstrukció, ugyanis az induláskor nem kell egyösszegű betétet elhelyezni. Havi betétbefizetéssel az állami támogatás és a betéti kamat révén pedig magas hozam realizálható. A megtakarítás után járó kamat kamatadó- és EHO-mentes.

Ön dönti el, hogy havonta mekkora összeget és milyen időtartam alatt szeretne megtakarítani.
A havi befizetendő összeg 650 Ft és 20.000 Ft közötti, a megtakarítási idő 4, 5, 6, 8 vagy 10 év lehet.

A havi befizetendő összeg rugalmasan változtatható, szabadon emelhető (vagy csökkenthető) és a megtakarítási idő is meghosszabbítható – maximum 120 hónapig –, így a megtakarítás összege tovább gyarapodhat.

Törvényi szabályozáson alapuló, biztonságos megtakarítás, hiszen a befizetett betéti összegek és azok kamatai 100.000 euró értékhatárig az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak.

Milyen célra használható?

A támogatásért cserébe azonban csak lakáscélra lehet felhasználni az itt összegyűjtött pénzt. Ez lehet lakásvásárlás, építési telek vásárlás, nyugdíjasházba való beugró megvásárlása, meglévő lakáshitel elő vagy végtörlesztése, illetve meglévő ingatlan felújítása, korszerűsítése, bővítése.

 

Milyen költségei vannak?

A legnagyobb költség a nyitási díj, ez általában a szerződéses összeg egy százaléka. A szerződéses összeg a teljes futamidő alatt befizetett pénz, az állami támogatások összege, az összes kamat plusz a felvehető hitel teljes összege (attól függetlenül, hogy akarsz-e hitelt felvenni.)

Forintosítva a nyitási díj összege kb. 25 ezer és 85 ezer forint között változik szerződésenként, ha havonta 20 ezer forintot akarunk megtakarítani.

Viszont a pénztáraknak mindig van meghírdetett akciójuk, amikor valamilyen formában elengedik vagy kompenzálják ezt a kezdeti költséget. Állandó akcióként megtalálható a nyitási díj 100%-os elengedése. 


A piac három legnagyobb szereplőjének a lakástakarékját tudjuk közvetíteni: OTP, Erste és Fundamenta.

Lakástakarékpénztár

Segítünk megtalálni a legjobb megoldást

Kinek szeretne lakástakarékpénztárat? *:Havi mekkora összeget szeretne félretenni? *:

Hány darab lakástakarékot szeretne kötni? *:

Mely pénztárak szimpatikusak Önnek? *:Milyen célra szeretne kötni? *:

Mely időtávokban gondolkozik? *:
Mikortól indítaná a programot? *:


Az Ön neve *:
Melyik városban lakik? *:
Telefonszám *:
E-mail *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!