Lakásbiztosítás

Lakásbiztosítás

 

Otthonunkban érezhetjük magunkat a legnagyobb biztonságban, de vajon az otthonunk is biztonságban van? A lakásunkat azért érdemes bebiztosítani, mivel komoly anyagi problémát, sok esetben végzetes terhet jelentene, ha bármi katasztrófa bekövetkezne. Ma már havi 1-2.000 forintért is teljes értékű biztosítási csomagokat lehet választani, amikkel védekezhetünk a felmerülő költségekkel szemben. A MABISZ szerint Magyarországon "csak" 2,99 millió darab lakásbiztosítás volt 2014-ben. Ez hihetetlenül alacsony szám ahhoz képest, hogy hány bejegyzett ingatlan található az országban. Ez a szám azt jelenti, hogy legalább minden második ember az utcán nem készült fel megfelelően egy nem várt eseményre, ami komoly anyagi teherrel járhat.

A legfontosabb fedezetek mit jelentenek?

Tűz: biztosítási szempontból tűznek minősül az a tűz, amely nem a rendeltetésszerű tűztérben keletkezett, és önerejéből tovább terjedni képes

Robbanás: robbanásnak tekintendő a gőzök, gázok, porok terjeszkedési hajlandóságán alapuló, hirtelen bekövetkező erő-megnyilvánulás

Vihar: azok a károk tekintendők viharkárnak, amelyeket legalább 54 km/h sebességű szél nyomó- és szívó hatása a biztosított vagyontárgyakban okoznak, beleértve a vihar által megbontott tetőn történő egyidejű beázás miatti károkat is.

Árvíz: az élővizek és az ezekbe nyílt torkolattal csatlakozó és belvízvédelmi töltéssel ellátott mesterséges csatornák, valamint mesterséges tavak áradással kilépnek medrükből és a biztosított vagyontárgyakat elöntik.

Földrengés: az EMS VI. fokozatát elérő vagy azt meghaladó földrengés során okozott kár.

Vízkár: vízvezetékek törése, repedése vagy dugulása miatt kilépő víz által okozott károk (az elfolyt víz értéke is térül).

Mellékköltségek térítése: bontási, törmelékeltakarítási és takarítási költségek, kárenyhítés indokolt és igazolt költségei.

Betöréses lopás: erőszakos módon, lezárt helyiségbe történő lopás.

Vandalizmus: céltalan károkozás során és grafiti által keletkezett károk.

Besurranás: nyitott ajtón vagy nyitott ablakon keresztül a biztosított jelenlétében észrevétlenül behatoló, vagy a biztosított által jóhiszeműen beengedett személy általi lopás.

Beázás: tetőn valamint nyitott vagy zárt nyílászárón keresztüli beázás.

 

 

Lakásbiztosítás

Segítünk megtalálni a piac legjobb ajánlatát

Van lakásbiztosítása? *:

Hogyan vegyük fel önnel a kapcsolatot? *:

Havonta mennyit szán a biztosításra? *:Kérem írja meg, hogy hány millióra szeretné biztosítani az ingatlan! Szeretne bele ingóság biztosítást? *:
Díjfizetési ütem *:Mennyi kedvezményt szeretne kapni? *:Árvízkár legyen benne? *:

Villámcsapás (közvetlen, közvetett), Robbanás kárfizetés legyen? *:

Tűzkár legyen benne? *:

Beázás, vízkár legyen benne? *:

Lakóépület alapterülete? (nm?) *:
Lakóépület típusa *:

Az ingatlan tetőzete *:

Az ingatlan miből épült? *:


Az ingatlan hol található? *:

Ha van lakásbiztosítása, akkor kérem adja meg az évforduló dátumát:
Kérem adja meg nevét,születési dátumát, telefonszámát, email címét *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!