Hírek

Nyugdíjrendszerek

2016.09.28.

Azokban az országokban, amelyekben már megtörtént a nyugdíjreform, mind kettő- vagy többpilléres rendszerre álltak át.

tovább

Elmondom, hogyan kaptam alanyi jogon 115.000 forintot!

2016.06.21. Elmondom, hogyan kaptam alanyi jogon 115.000 forintot!

A pénz még soha nem volt annyira fontos, mint 2016-ban. Gyakorlatilag tényleg semmit nem tudunk enélkül elintézni. Ha nincs a zsebedben 100-200 forintot, akkor még mosdóba sem mehetsz el. Amikor a családok éppen kijönnek a havi fizetésükből, akkor nem fér bele, ha betegállományba mennek és a fizetésük töredékét kapják. Elmondom, hogyan kaptam alanyi jogon 115.000 forintot!

tovább

ITT A BIZONYÍTÉK, HOGY TÉNYLEG SENKI NEM KAPJA MEG A CSOK-OT!

2016.04.22.

Már számtalan fórumon (Magyarul Balóval, rádió, blog....) hangoztattam az elmúlt hónapokban, hogy a CSOK januárban egy ingyen reklám volt a kormány számára, ami mögött az emberek számára semmilyen tartalom nem jelent meg.

tovább

Mindenki kaphat 2,5M forintot az Államtól családi házra! Megmutatjuk, hogyan!

2016.04.08.

A tegnapi napon hirdették meg az Otthon Melege Program (továbbiakban OMP) legújabb alprogramjának a részleteit. A program célja a háztartások energiafelhasználásának szabadszemmel is látható javulása/csökkenése. A legújabb alprogram 5 milliárd forintot biztosít a családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására.Nézzük meg miről szól a program! Fontos részletek a cikk végén.

tovább

CSOK HELYETT JÖN AZ ÚJ NOK?

2016.03.12.

Nyílván nem fogja az imént bevezett "sikerprogjamját" a kormány lecserélni, de máris megmentésre szorul az elképzelés. A kormányzati kommunikáció (és a józan ész) azt diktálta, hogy az állami támogatásokkal be kell bikázni az építőipart. Új lakások kellenek a gazdaságnak.

tovább

MEGÉRKEZETT A CSOK FEBRUÁRI MÓDOSÍTÁSA! MOST MEGTUDOD, MILYEN MEGLEPETÉSEK VANNAK BENNE!

2016.02.10.

Na most jól a képünkbe kaptuk a CSOK részletes szabályozást! 1 órája jelent meg a Magyar Közlönyben a már annyira várt CSOK 2016 részletes szabályozása és módosításai.

tovább

Perelheted a bankod, de abszurd néhány ügyvédre hallgatni!

2015.12.19.

Akkor fussunk neki megint, mert úgy látszik az elmúlt hónapokban semmi nem változott meg a "pereld a bankod" féle hozzáállások során. Nyugodtan állj bele a téged ért valós/vélt igazságtalanságokba és lehetőség szerint álljál ki magadért.

tovább

Az albérlet drágább, mint a saját lakás? Az albérlet miatt távolodnak a gazdagok a szegény

2015.12.19.

Az origon megjelent ma egy cikk a magyarországi albérletárak emelkedésével kapcsolatban. Innen megtudhatjuk, hogy például Debrecenben a havi átlagjövedelem 68%-át kell albérletre fordítani. Ez valami hihetetlenül magas arány.

tovább

Tényleg megéri a nyugdíjbiztosítás?

2015.12.19.

Sorozatom folytatódik, amikben olyan cikkeket elemzek ki, ahol pénzüggyel foglalkoznak, ahol a pénzügynek szólnak be és ahol megpróbálnak téged manipulálva sarkosított leírásokkal, alternatív világok létrehozásával "segíteni".

tovább

Hiába dugdosták a görög adócsalók listáját

2012.11.02.

Két éven át próbálta elsinkófálni a görög politikai elit azt a névsort, amely kétezer, külföldi számlán nagyobb összeget tartó állampolgár nevét tartalmazza. Mint kiderült, a sumákolás nem volt véletlen, több vezető politikus neve is felbukkan a potenciális adócsalók gyűjteményének tekintett listán.

tovább