Befektetés

Befektetés


Mi a befektetés?


A befektetést ne keverjük össze a megtakarítással. Míg a megtakarítás folyamatos pénzbefizetést jelent, addig a befektetés alkalmanként történik. A gyakorlatban egy kerekebb összeget szeretne az ember kamatoztatni. Az időtáv a pár hónaptól egészen a sok évig terjedhet. Sok különböző módon fektethetsz be: vásárolhatsz részvényeket, kötvényeket, kincstárjegyeket, ingatlant, aranyat, saját vállalkozást indíthatsz, vagy akár befektetési alapba is beteheted a pénzed. Minden ilyen befektetési lehetőségnek megvannak az előnyei és hátrányai, ezért érdemes jobban megismerni mindegyiket.

A befektetések adózása a következő:

3 éven belül: 16% kamatadó+ 6% EHO

3-5 év között: 10% kamatadó + 0% EHO

5 éven túl: 0% kamatadó+0% EHO

Könnyebség, hogy a kamatnyereség után kell megfizetni az adót.


Mi a diverzifikáció?

Tegyük fel, hogy egy szerencsejátékban veszel részt. Három lehetőség közül választhatsz:

  1. Feldobsz egy pénzérmét. Ha fej, kapsz 10mFt-ot, ha írás, nem kapsz semmit.
  2. Ötször dobsz fel egy pénzérmét, és ahányszor írást dobsz, kapsz 2m Forintot.
  3. Tízszer dobsz fel egy pénzérmét, és ahányszor írást dobsz, kapsz 1m Forintot.

Mielőtt tovább olvasnál, döntsd el, hogy Te melyik lehetőséget választanád.

Mindhárom lehetőség esetén várhatóan átlagosan ugyanannyi pénzhez jutsz, azonban a három lehetőség kockázata nagyon eltérő. Míg az 1. lehetőség esetén 50%-os eséllyel semmit sem kapsz, úgy ennek esélye a 2. lehetőségnél már 1 a 32-höz, a 3. lehetőség esetén pedig 1 az 1024-hez.

A legtöbb ember a harmadik lehetőséget választja, mivel ez rejti magában a legkisebb kockázatot, és az emberek alapvetően kockázatkerülőek: azonos várható (átlagos) nyeremény mellett mindig a legkevésbé kockázatos lehetőséget választják.

Diverzifikálni sokféleképpen lehet, és ezen módszereket alapvetően egyszerre kell használni:

  • Földrajzi diverzifikáció (ide értve a devizánkénti diverzifikációt is) – olyan eszközöket vegyünk (ajánljunk ügyfelünknek), melyek más-más földrajzi területhez, országhoz vagy devizához kapcsolódnak.
  • Szektoronkénti diverzifikáció – különböző szektorokban érdekelt vállalatok, alapok részesedéseibe fektessünk.
  • Eszközök közötti diverzifikáció – különböző típusú eszközökbe (részvény, kötvény, nyersanyagok ezeket tartó alapok) fektessünk, ezek sokszor ellentétes árfolyammozgást mutatnak (pl. gazdasági válság idején a fejlett államok kötvényeinek árfolyama emelkedik)
  • Időbeli diverzifikáció – lehetőleg több kisebb részletben fektessük be pénzünket, és minél kockázatosabb eszközt választunk, annál hosszabb időtávon tartsuk meg a befektetést.


Lehetőségek:


A befektetések témakörében sok tízezer lehetőséggel kell szembesülnie az ügyfélnek. Az IFL csapatának a befektetési filozófiája, hogy elkerüljük a spekulációkat, ne üljünk fel a divatnak és egy élhető koncepcióhoz segítsük az ügyfeleinket. Pontosan ezért csak nagyon indokolt esetben ajánljuk direkt részvények megvásárlását (legutóbb a FACEBOOK tőzsdei bevezetése volt ilyen). A mi ügyfélkörünk alapvető igénye a biztonság,a hozzáférhetőség és a stabilitás. Pontosan ezért az esetek 90%-ában befektetési alapokból javasolunk különböző kockázatú termékeket. Szerintünk az évi átlagos 8-12%-os hozam sokkal jobb, mint egyik évben +30%, a másik évben pedig -60%.

Ha Ön egyetért ezzel a nézettel és egy biztonságos helyett keres a pénzének, ami hozzáférhető, de mégis jobban kamatozik, mint a banki lekötés, akkor jelentkezzen ingyenes tanácsadásunkon!

Befektetés

Segítünk a legjobb megoldást megtalálni a pénzének!

Befektetni vagy megtakarítani szeretne? *:

Jelenleg hol van a pénze? *:Mekkora összeget szeretne befektetni? *:


Melyik a legfontosabb a három közül *:


Milyen időtávban gondolkodik? *:
Név *:
Lakhely *:
Telefonszám *:
E-mail *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!